Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Viestintä-/somekoulutusklinikat

1009
Verkkokoulutus/Teams/Webinaari/Video

Tavoite

Tule mukaan rakentamaan yhdessä K-ryhmän ja K-kauppojen hyvää mainetta sekä lisäämään asiakkaiden kiinnostusta omaa kauppaa kohtaan!

Klinikoiden tarkoituksena on tarjota kaupoille työkaluja viestinnän sekä some-markkinoinnin tulokselliseen tekemiseen. Koulutuksissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta sekä sen käytöstä kauppatasolla. Opit myös tunnistamaan viestinnän mahdollisuuksia ja riskejä. Koulutukset on jaettu kolmen teeman alle.

Kouluttajina toimivat viestinnän ja sosiaalisen median osalta Keskon asiantuntijat. Kurio Oy kouluttaa tulevana syksynä yhdessä Keskon asiantuntijan kanssa sosiaalista mediaa edistyneemmille.

Kysymyksiä voi lähettää etukäteen Keskon viestintään sähköpostitse (viestinta@kesko.fi) - näin kouluttajat pystyvät paremmin vastaamaan osallistujien täsmätarpeisiin. Mikäli toivot henkilökohtaista palautetta kauppasi sosiaalisen median läsnäolosta ja sisällöistä, laitathan tiedot oman kauppasi some-kanavista kouluttajille etukäteen (viestinta@kesko.fi), niin he voivat tutustua niihin.


Kohderyhmä

kauppiaat, somevastaavat


Koulutuksen kesto

Viestintä ja some 30 min + 30 min

Some edistyneemmille 60 min + 30 min


Aikataulu ja sijainti
Teams
30.9.2021 klo 14-15.30
Teams
13.10.2021 klo 10-11
Teams
6.10.2021 klo 14-15.30
Teams
27.10.2021 klo 10-11
Teams
10.11.2021 klo 14-15.30

Pääsisältö ja toteutustapa

 

Viestintäkoulutuskerran rakenne

Yhteinen intro 30 min – 60 min
• Informatiivinen osuus: mitä voi saada aikaan
Klinikkaosio: 30 min
• Avointa aikaa kysymyksille ja keskustelulle

 

TEEMAT:

1. Perinteinen media ja viestintä poikkeustilanteissa

Tarvitsetko hyviä vinkkejä miten saisit oman juttuaiheen ja kaupan esiin paikallismediassa? Entä miten luoda hyviä ja liiketoimintaa edistäviä suhteita paikallislehden toimittajan kanssa? Siinä tapauksessa tämä koulutus on juuri sinulle. Koulutuksessa saat vinkkejä myös miten toimia haastattelutilanteessa.

Entä mistä huolellista viestintää vaativat kriisitilanteet syntyvät ja mikä rooli somella ja medialla on siinä? Tämä koulutus auttaa sinua siinä, miten kannattaa itse viestiä poikkeus- ja kriisitilanteissa.

Ajankohdat:
27.10.2021 10-11:00 Perinteinen media ja viestintä poikkeustilanteessa ilmoittaudu tästä

 

2. Alkuun somemarkkinoinnissa

Sosiaalinen media on kaupan liiketoiminnan tukena ja asiakassuhteita rakentamassa. Mitä kauppiaan pitäisi tietää asiakkaiden sosiaalisen median käytöstä Facebook- ja Instagram-kanavissa? Mitä ja miten työkaluja kannattaa hyödyntää kaupan arjessa ja sisältöä suunnitellessa? Tarjolla on toimivia vinkkejä aloittelijoille ja jo somea pidempään käyttäneille.

Ajankohdat:
13.10.2021 10-11:00 Alkuun somemarkkinoinnissa ilmoittaudu tästä

 

3. Sosiaalinen media edistyneemmille

Syvempiluotaava sukellus sosiaalisen median maailmaan niille kauppiaille, joille some on jo asettunut osaksi kaupan arkea. Koulutus koostuu kolmesta itsenäisestä osasta.

Kouluttajana tämän teeman koulutuskokonaisuudessa toimii monelle jo entuudestaankin tuttu kouluttaja Kurio Oy, joka on sosiaalisen median asiantuntijatoimisto ja tekee paljon K-ryhmän kanssa yhteistyötä.
”Kurio on Suomen johtava kansainvälisesti palkittu sosiaalisen median asiantuntijatoimisto, joka auttaa asiakkaitaan tekemään tuloksellista markkinointia ja viestintää sosiaalista mediaa ja digitaalisia kanavia hyödyntäen.”

Markkinointi Facebookissa

- Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa. Keskitytään kauppiaiden kannalta keskeisiin, arvoa luoviin toiminnallisuuksiin kuten sisällön luomiseen, jakeluun maksetussa mainonnassa ja mittarointiin.

Markkinointi Instagramissa ja Tiktokissa

- Instagramin ja Tiktokin hyödyntäminen markkinoinnissa. Koulutuksessa keskitytään kauppiaiden kannalta keskeisiin, arvoa luoviin toiminnallisuuksiin kuten Instagramissa ja Tiktokissa toimivan sisällön luomiseen, sisältöjen jakeluun maksetussa mainonnassa sekä mittarointiin.

Somessa toimivan liikkuvan kuvan ABC

- Käytännön opastus toimivan liikkuvan kuvan eli videon ja animaation tuotantoon. Koulutuksessa keskitytään videosisällön tuotantoon tärkeimpiin somekanaviin, omat resurssit huomioiden ja käydään läpi parhaita käytännön vinkkejä sekä kanavien tarjoamia työkaluja sisällön rikastamiseen ja vuorovaikutuksen lisäämiseen.

Ajankohdat:
30.9.2021 14-15:30 Some edistyneemmille – Markkinointi Facebookissa ilmoittaudu tästä
6.10.2021 14-15:30 Some edistyneemmille – Markkinointi Instagramissa ja Tiktokissa ilmoittaudu tästä
10.11.2021 14-15:30 Some edistyneemmille – Somessa toimivan liikkuvan kuvan ABC ilmoittaudu tästä

Kurion koulutukset tallennetaan ja ne on nähtävissä koulutuksen jälkeen.

Hinta:
Maksuton

Lisätietoja:
viestinta@kesko.fi