Asset 3iconsDotsdownload131iconsknive-forkK_gridiconstag

Kalamestariksi oppisopimuskoulutuksella

1010
Lähikoulutus

Ammattiopisto Livia järjestää kalapalvelutiskillä työskenteleville henkilöille oppisopimuskoulutusta, jonka tavoitteena on saavuttaa tietotaito asiakkaan toiveiden mukaisen ruokakalan valinnasta, tavallisimmista ja tarkoituksenmukaisimmista kalankäsittelymenetelmistä sekä asiakkaan ohjeistamisessa ostetun kalan valmistamisessa onnistuneiksi kalaruoiksi. Koulutus on suunnattu päivittäistavarakauppojen kalapalvelutiskillä toimiville henkilöille, jotka työskentelevät säännöllisesti kalaosastolla/palvelulinjastossa.

Oppisopimuskoulutukseen hakeutumisesta sovitaan työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto, kun työntekijältä puuttuu ammatillinen koulutus tai halutaan kehittää työntekijän ammattitaitoa ja osaamista. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen (oppisopimus laaditaan nykyisen työsuhteen päälle). Oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia.

Tavoite

Koulutus rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, viidestä kahden päivän pituisesta lähipäiväjaksosta sekä etäopetuksesta ja -tehtävistä. Koulutus on tutkintotavoitteista ja se perustuu kalatalouden perustutkinnon seuraaviin tutkinnon osiin, jotka ovat tarkemmin kuvattu alla olevissa linkeissa (Huom! linkit avautuvat hitaasti). Koulutus on laajuudeltaan 50 osp.

Kalastustuotteiden käsittely ja jalostus, 20 osp

Kalanjalostuksessa ja kalakaupassa toimiminen, 30 osp

Kalamestariksi oppisopimuskoulutuksella -esite, 50 osp

Osaaminen osoitetaan näytöissä ja hyväksytyistä suorituksista saa osatutkintotodistukset.

Opetus pitää sisällään myös osioita kalanjalostajan ammattitutkinnosta.


Kohderyhmä

Kalapalvelutiskillä toimivat henkilöt


Koulutuksen kesto

Koulutus kestää noin vuoden.


Aikataulu ja sijainti
Vuoden 2024 koulutus alkaa 9.1.2024

Pääsisältö ja toteutustapa

Uusi koulutus starttaa tammikuussa 2024, nyt on aika hakea mukaan!

Lähikoulutuspäivät
9.-10.1.2024
19.-20.3.2024
23.-24.4.2024
17.-18.9.2024
12.-13.11.2024
Koulutus päättyy viimeistään 31.12.2024.

Lähipäivät toteutetaan kalatalous- ja ympäristöopistolla, Ammattiopisto Livia, Paraisilla.  Näyttöjä on kaksi, joista toinen suoritetaan Paraisilla ja toinen opiskelijan työpaikalla erikseen sovittuna ajankohtana. 

Hakeminen

Ennen ilmoittautumista keskustelethan esihenkilösi/kauppiaasi kanssa.

Pääset hakemaan koulutukseen tästä linkistä: https://www.livia.fi/koulutustarjonta/kalamestariksi-oppisopimuskoulutuksella

Hae viimeistään 15.12.2023  mennessä.

Jokaiselle laaditaan koulutuksen järjestäjän toimesta henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma. 

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuja.  Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa. Lähipäiväjaksojen ajalta opiskelija voi anoa koulutuksenjärjestäjältä opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa lähiopetuspäiviltä palkkaa. Lähipäivinä opiskelijoilla on maksuton majoitusmahdollisuus, ruokailut ovat omakustanteisia (lounas n. 4 €).

Lisätietoa koulutuksesta

Pääset koulutuksen esitteeseen tästä.

Oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä toimii Peimarin koulutuskuntayhtymä, ammattiopisto Livia. Sopimus solmitaan suoraan Livian kanssa.

Lisätietoja: vastuuopettaja Lari Karlsson, puh. 050-4772207, lari.karlsson@livia.fi tai opettaja Petri Ylönen, puh. 040 5853 214,
petri.ylonen@livia.fi


Hinta
Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin se on opiskelijalle maksuton.